De kracht van dankbaarheid

Er is al zoveel over geschreven. Zou ik er dan nog een zinvolle blog over toe kunnen voegen? Jawel hoor. Want juist in deze zomerperiode waarin de wereld, je werkende leven, iets langzamer draait, ontstaat er ruimte voor bezinning en reflectie. De warme zomerzon betekent lang-zaam-aan. Juist dit is een mooie periode om extra stil te staan waar je nu bent -misschien wel letterlijk in een prachtig vakantieoord- en waar je nu voor staat.

Meer lezen

Inspiratie uit de natuur

Herfst

Het is eind oktober en de wintertijd is, misschien wel voor de allerlaatste keer, ingegaan. Het is echt herfst, hoewel het weer zowel zomer als winter aangaf deze maand. Voor de één is de herfst een seizoen van warmte en gezelligheid in huis, voor de ander een vervelend afscheid van de zomer. Met het vallen van de bladeren en harde regen en wind gebeurt er nogal wat in de natuur en zo kun je dat ook in je leven ervaren. De herfst is het seizoen van oogsten én van loslaten.

Meer lezen

BRAVO hoezo?

De vakantie staat nu ook voor Noord-Nederland voor de deur. Hoera, het grote genieten kan beginnen!! Lange tijd helemaal geen verplichtingen, lekker eten en drinken, luieren en alleen maar leuke dingen doen.

BRAVO

Een totaal gezonde leefstijl herken je op 5 punten: voldoende Bewegen, niet Roken, weinig of geen Alcohol drinken, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning in hoofd en lijf. Hoe zit het eigenlijk met die punten tijdens dit grote genieten? Betekent deze vakantieperiode dat je geen gezonde leefstijl kunt hebben? Juist wél hoor!

Meer lezen

Wat je omgeving aan jouw eigen leefstijl bijdraagt

Gezonder aanbod van Albert Heijn

Go go Albert Heijn! Vandaag kwam in het nieuws dat de AH een duidelijk gezonder beleid doorvoert in het kader van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Van een miljard minder suikerklontjes naar een gezondere wereld. Als andere supermarkten en foodwinkels deze doelstelling achterna gaan, dan is dat zeker een mooie stap vooruit.

Meer lezen