Voor jouw medewerkers: 8 – 16 deelnemers

B.R.A.V.O.+ workshop

In een drie uur durende workshop gaan jouw medewerkers voor zichzelf en met elkaar aan de slag. Ze toetsen op individueel niveau hun eigen mate van Vitaliteit. Daarnaast krijgen ze op interactieve manier voorlichting en oefeningen op de verschillende thema’s. Een vitale medewerker is een duurzaam inzetbare medewerker.

Hij/zij zorgt met zijn gezonde lichaam en geest voor een hoge productie, laag ziekteverzuim, betrokkenheid en eigen regie. Deze ingrediënten bieden de basis voor uiteindelijk werk- en levensgeluk.


Waardevolle kennis en ervaringsgerichte oefeningen

B.R.A.V.O.+ dus

Op een leuke, interactieve manier gaan we aan de slag met de Nederlandse richtlijnen voor een gezonde leefstijl. Met veel waardevolle kennis en ervaringsgerichte oefeningen. Vitaliteit gaat over voldoende Bewegen, niet Roken, Alcohol met mate, gezonde Voeding, voldoende Ontspanning en een + voor positieve mindset: B.R.A.V.O.+ dus.

B.

Bewegen

Wat betekent (matig) intensief bewegen? Wat valt er allemaal onder die 150 minuten per week? Over het verschil met dagelijks bewegen. En over hoe je het verschil kunt tussen de twee kunt voelen.

R.

Roken

Dat roken slecht voor je gezondheid is, is al lang bekend. Wat maakt dan toch dat mensen blijven roken? Gedrag en gewoonte komen aan bod.

A.

Alcohol

Minder dan 5 glazen alcohol per week valt binnen de norm. Teveel alcohol levert op termijn grote gezondheidsschade. Ook hier komen gedrag en gewoonte aan bod.

V.

Voeding

Gezonde voeding gaat over de juiste verhouding vetten, eiwitten, koolhydraten, water, vitaminen, mineralen en vezels. Over een gezonde basis. En ook over gedrag: eten met aandacht komt langs.

O.

Ontspanning

Dagelijkse ontspanning met voldoende pauzes, 7 – 9 uren slaap per nacht, ontspannen ademen en het beperken negatieve stress. Hierin kennis aangevuld met ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

+

Positieve mindset

Een aantal uitdagende stellingen oefenen we met ‘omdenken’: denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het zien, voelen en geloven van dankbaarheid komen aan bod.

Waar?

De workshop vindt inhouse plaats, of in overleg op een externe locatie.

Iedere deelnemer vult gedurende de workshop de Vitacheck in: een vragenlijst met 26 vragen. In de workshop ontvangen de deelnemers punten en uiteindelijk een score op de eigen vitaliteit.

Buddy's

Op de gewenste verbeterpunten kunnen de deelnemers daarna buddy’s of subgroepen vormen waarmee ze met gelijkgestemden aan hun persoonlijke leefstijldoel kunnen gaan werken.

Daarmee blijft het effect van de workshop niet beperkt tot alleen dit dagdeel.  

Andere opties

Desgewenst ga ik met een individuele medewerker verder middels persoonlijke coaching. 

Wil je met een interventie een nog groter, blijvender resultaat?
Neem contact op over een groepsprogramma van 3 – 6 maanden.

Wacht niet tot het te laat is!

Gezondheid is zo vanzelfsprekend als stromend water uit de kraan in Nederland. Vanzelfsprekend. Net zo lang TOTDAT dat niet meer zo is.

Resultaten

De medewerker heeft kennis van de pijlers van een gezonde leefstijl en kan de eigen vitaliteit daar aan staven

De medewerker heeft een score op zijn eigen vitaliteit (de check)

De medewerker heeft handvaten om een eigen leefstijldoel te formuleren en om direct verbetering aan te brengen

Het team kiest een thema waarop men zich na de workshop met elkaar wil inzetten (bijvoorbeeld lunchwandelen, adempauzes, groente/fruit op het werk, etc.)

Het leereffect beperkt zich daarom niet tot de workshop, maar bevindt zich ook daarbuiten

De workshop biedt een opening om bottum-up binnen de eigen organisatie in gesprek te gaan over het belang van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Ik heb de workshop B.R.A.V.O. gevolgd bij Tiny. Dat was voor mij een interessante en leerzame ervaring. Op een leuke en educatieve manier leer je hoe je eigen leefstijl in elkaar zit en waar je aan kan werken. Daarnaast maakt Tiny het ook heel persoonlijk, vooral voor haarzelf. Ze durft haar eigen verhaal te vertellen in een groep vol onbekenden. Ik vind dat erg gedurfd dat ze zich zo kwetsbaar opstelt. Dat maakte de workshop voor mij interessanter en ook leuker.

– Daniëlle, 51 jaar, managementassistente, oktober 2020

Wil jij de vitaliteit van jouw medewerkers verhogen?!

Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en we kijken samen wat ik voor jouw organisatie, en vooral voor jouw medewerkers persoonlijk, kan betekenen.