Ik ben positief, energiek en verbindend ingesteld. Ik hou van bewegen, van nieuwe dingen leren, van de natuur en van het contact met de mensen om mij heen.

Ik ben 39 jaar. Op 8 juni 2019 ben ik getrouwd met mijn grote liefde Nick. Met hem vorm ik een samengesteld gezin met mijn dochter van 8 jaar en zijn zoon van ook 8 jaar. Wij wonen met onze kat Nora (dezelfde leeftijd als de kinderen trouwens) in de waterrijke wijk Wyldehoarne in het noorden van Joure.

Fanatieke Fries

Grotendeels ben ik in Friesland opgegroeid. Ik ging naar het VWO in Dokkum en ik studeerde HBO Personeel en Arbeid in Leeuwarden. Na 10 jaar HR advieswerk en een opleiding Bedrijfskunde ben ik in maart 2017 begonnen aan een loopbaanswitch richting gezondheid.

Ik heb altijd hard mijn best gedaan om het op alle vlakken ‘goed te doen’. Om te slagen met hoge cijfers en goed te presteren op werkgebied. Om een goede vriendin te zijn en goed voor een ander te zorgen. Begin 2013 heeft mij dat, na een aantal grote life events, een time out bezorgd in de vorm van een burn out.

Burn out

Deze burn out heeft mijn leven een andere wending gegeven. Ik ontdekte noodgedwongen dat mijn gevoel (hart/ buik) mij verder bracht dan wanneer ik met alleen verstand (hoofd) werkte. Als HR adviseur merkte ik dat ik de mens achter het nette kantoorpak het meest interessant vond. Wat beweegt hem of haar? Wat wordt er aan tafel tussen twee mensen juist níet besproken? Tijdens vergaderingen of teamtrainingen die ik gaf kreeg ik van de groepsdynamiek veel energie. En heel belangrijk, mijn eigen bewustzijn breidde zich verder uit naar niet alleen intellect maar ook gevoel en intuïtie. Ik ben medio 2016 als opleidingencoördinator gaan werken en begin 2019 heb ik de opleiding Holistisch Leefstijlcoaching afgerond.

Hobby of werk?

Werk en hobby komt steeds dichter bij elkaar te liggen. Naast mijn werk speel ik competitie met volleybal en ben ik graag buiten. Voor een wandeling, om te fietsen, hardlopen, skeeleren, etc. In de winter voel ik mij op en top Fries wanneer het hard genoeg gevroren heeft en ik op natuurijs kan schaatsen. Fantastisch vind ik dat! Ik vind het tenslotte heerlijk om lekker te koken en te eten. Hoe verser hoe beter, maar af en toe een wijntje of wat minder gezond mag ook. Ja, dat lees je goed.

Mijn eigen leefstijl

Met een aantal veranderingen: het vinden van balans tussen hart en hoofd, het vinden van mijn grote liefde, de loopbaanswitch en het starten van de opleiding heb ik mijn eigen leefstijl in gezondere vorm beter leren kennen. Ik was altijd wel sportief ingesteld en werd mij nu bewust van andere vormen van dagelijks bewegen. Ik ben gezonder gaan eten, veel minder alcohol gaan drinken en mij beter en meer gaan ontspannen. Natuurlijk is er altijd ruimte voor nog verdere verbetering. Maar ik voel mij goed van binnenuit, heb meer energie en een positieve mindset. Dit soort resultaten gun ik iedereen!