Toen ik als HR adviseur werkte, deed ik hard mijn best om mij verder te ontwikkelen. Ik volgde een aanvullende studie Bedrijfskunde en verschillende cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Privé gebeurde er van alles; mijn moeder overleed, ik werd zelf moeder, mijn relatie eindigde nog voordat onze dochter één jaar oud was, ik verhuisde tweemaal binnen een jaar en werd co-ouder.

Ik bleef mijn best doen om het op alle vlakken goed te doen. Als werknemer, als moeder, als dochter en als vriendin. Zo deed ik in februari 2013 mee aan een 3-daagse ‘personal power’ training vol met familie- opstellingen. Nieuwsgierig en leergierig als ik was, was ik benieuwd naar deze verbeterde versie van mijzelf.

Teveel, te intensief...

Doe je best

Ik rolde echter met een psychose uit deze training. Ik stond enorm in verbinding met mensen, dieren, natuur en zelfs materialen om mij heen. Hoe langer het duurde, hoe meer ik het contact met de werkelijkheid verloor. Omdat ik onvoldoende ruimte had gegeven aan de zware emoties van de afgelopen jaren. Omdat familie-opstellingen bijna bovennatuurlijk overkwamen toen ik ze voor het eerst deed. Omdat ik enorm sensitief bleek en tegelijk alles graag wilde overzien en begrijpen. Omdat ik niet eerder zo’n verbinding met een onzichtbare kracht had gevoeld. Teveel en te intensief.

Terwijl de training bedoeld was om je ‘personal power’ te gaan ervaren. Hoe ironisch…

Pauze en resetten

Vanuit een diepte die ik niet eerder had gekend, ging ik weer opbouwen. Lichamelijk was ik okee, maar mentaal was ik verward en vermoeid. Ik voelde mij eenzaam en onzeker. Ik kon niet meer op mijn intellect vertrouwen. De scheidslijn tussen werkelijkheid en fantasie was niet duidelijk meer en de meest simpele handelingen zoals koffie maken of een boterham smeren lukten ineens niet meer. Last but not least: ik veroordeelde mijzelf, alsof ik gek was geworden. Vanuit schaamte noemde ik het een ‘burn-out’; dat zouden mensen vast beter begrijpen…

Het duurde een jaar voordat ik volledig aan het werk was. Na 1,5 jaar voelde ik mij pas weer helemaal okee. Ik merkte dat ik niet meer in de rol van HR adviseur paste. Eigenlijk was ik vooral benieuwd naar de mens áchter dat kantoorpak. De (veer)kracht die ik zelf had ervaren, wilde ik voortaan ook andere mensen meegeven. Ik maakte eind 2016 een carrièreswitch en startte begin 2017 met de opleiding Holistisch Leefstijlcoaching.

De energetisch coach die mij begeleidde leerde mij naar mijn gevoel en lichaam te luisteren. Ik ervoer dat ik een (veer)kracht in mij had die veel krachtiger was dan mijn intellect. Langzaam herstelde ik op alle niveaus van gezondheid.

Holistisch leefstijlcoach

Op 1 januari 2018 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Ik leerde mijn gevoel en zelfs hooggevoeligheid steeds meer waarderen en toepassen. Ik begon met coachen en workshops geven en rondde mijn opleiding af in maart 2019.

Toen ik in september 2019 de diagnose borstkanker kreeg, moest ik wederom noodgedwongen op de rem. Eerst aan mijn eigen gezondheid werken, voordat ik er een ander mee kon helpen. Tijdens mijn ziekteproces kon ik alles toepassen wat ik in de opleiding en in het leven had geleerd. Ik herstelde verrassend goed.

 

mijn missie

Ook tijdens dit nieuwe veelomvattende ziekteproces voelde ik mijn missie nog sterker: mensen helpen herstellen en liever nog, helpen voorkómen van ziekte. 

Bepaalde vormen van borst- en darmkanker, diabetes II, burnout, hart- en vaatziekten zijn welvaartziektes die zelfs voorkómen kunnen worden door een gezonde leefstijl! Daar zet ik mij met hart en ziel voor in.

Ben jij in voor een volgende stap?

Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en we kijken samen wat ik voor jou(w bedrijf) persoonlijk kan betekenen.