Zonder titel (A4-document) (Facebook-bericht)
Tiny

Tiny

Wat is Body Drum Release?

Body Drum Release is een lichaamsgerichte therapie. Gericht op ontspannen van lichaam en hoofd, zodat nieuwe energie en positief voornemen vrij mag komen.

Een bijzondere holistische methode om (spier)spanning kwijt te raken, dat is body drum release. In dit blog vertel ik je graag meer over. Misschien begrijp je zo waarom ik en mijn cliënten er ook zo enthousiast over zijn!

Wat is body drum release?

Body Drum Release is een lichaamsgerichte therapie. De begeleider tikt zachtjes afwisselend op een linker- en rechterlichaamsdeel. Vaak zijn dit de schouders. Het ritmisch tikken brengt direct een diepe ontspanning teweeg.

Hoe werkt het?

Het tikken bootst de REM-fase van slapen na. Dit is de fase van je slapen waarin je normaliter de spanning van de dag verwerkt. De Rapid Eye Movement (REM dus) is de benaming van het snel heen en weer bewegen van de ogen. Dit afwisselend tikken, of stimuleren van zenuwprikkels tussen beide hersenhelften, wordt ook bij EMDR behandelingen gebruikt. Waar EMDR specifiek trauma behandelt, werkt Body Drum Release met lichtere psychische spanning. Bijvoorbeeld voor het verwerken van emoties, stress, het oplossen van problemen, het stimuleren van intuïtie en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen.

Tijdens de sessie komen beelden, herinneringen en gedachten naar boven. Dit leidt tot mooie inzichten tijdens de sessie en vaak ook nog daarna. Negatieve gedachten, emoties en beelden vervagen. Positieve gedachten en gevoelens worden juist levendiger en meer bekrachtigd.

What’s in the name?

Zoals met veel Engelse woorden is het zo dat Release meerdere betekenissen heeft. In het Nederlands is er dan niet één specifiek woord voor, zoals ook met bijvoorbeeld Serenity of Bliss aan de hand is. Hieronder een poging om Release in woorden te vatten. Lees ze een voor een en besef je dan dat ALLES in een sessie plaatsvindt:

Loslaten / Bevrijden / Vrijlaten / Vrijgeven / Ontspannen / Afstand nemen / Het vertonen van een nieuwe film

Waarom Body Drum Release?

Ik heb geprobeerd om het proces zo rationeel mogelijk te beschrijven. Zodat je goed snapt wat er gebeurt. Nog een persoonlijke toevoeging: voor mij als coach/begeleider voelt het als een stukje magie. Meestal ervaart de cliënt dat ook zo, omdat er tot dusver onbewuste gedachten en gevoelens omhoog zijn gekomen. Het nieuwe besluit voelt zo krachtig en passend. Dat allemaal dankzij de wijsheid van het lichaam zelf.

Hieronder enkele ervaringen van eerdere sessies.

Inge, 43 jaar, beleidsexpert

“Door jouw sessie was ik echt helemaal weg toen we aansluitend op vakantie gingen. Ik kwam daar een oude bekende tegen: alsof oude vriendschappen hersteld werden. Dat ik er nog steeds mag zijn en dat ik het waard ben. En het gevoel heb ik afgelopen week een paar keer kunnen oproepen op de hei, in het bos op de fiets. Dus de sessie bij jou was meer dan goed zelfs.”

Petra, 57 jaar, projectmedewerker

“Het was een zeer relaxte sessie. Ik voelde mij zo ontspannen als bij de hammam, of bij een saunabezoek. Ik denk er regelmatig aan terug. Dat helpt mij bij het in slaap vallen.”

Ingrid, 41 jaar, marketingadviseur

“Tijdens de sessie voelde ik spanning vanuit nek en schouders omhoog trekken. Alsof het via mijn hoofd de lucht in verdween.”

Wil jij het ook eens zelf ervaren? Neem contact op om een sessie te boeken; dat kan ook via de pagina hier op de site. In de week van mijn 43e verjaardag kun je op vrijdag 21 en zaterdag(ochtend) 22 juli 2023 met €10 korting terecht! En nog meer ‘korting’ als je aanvullend verzekerd bent. Mail naar tiny@eigenstijlleefstijlcoaching.nl als je gebruik wilt maken van dit zomerse verjaardagscadeau!

Body Drum Release is trouwens in combinatie met coaching ook een mooie tool. Als het gaat om lichaamsgerichte oefeningen dan is dit er slechts eentje van!

Zorg goed voor jezelf.

Deel dit blog