Training op locatie of online
2,5 - 3 uur

Pauze... zorg voor jezelf

Zoveel thuis werken zonder collega’s direct om je heen. Gelukkig is die tijd nu voorbij. Maar ergens ben je ook gehecht geraakt aan meer thuis werken. Je hebt jezelf ‘thuiswerkgewoontes’ aangeleerd waarvan je niet bewust weet of ze goed voor je zijn. Zo zijn de mentale en fysieke klachten van de  coronatijd toegenomen. En de tegenzin van elkaar online ‘moeten’ ontmoeten.

Zorg daarom voor balans in inspanning en ontspanning gedurende je (werk)dag. Ontspanning begint in je bed met slapen en eindigt in je hoofd met … niks.

Tijd voor pauze


Waardevolle kennis en ervaringsgerichte oefeningen

Gericht op Pauze = ontspannen

Op een leuke energieke manier gaan we aan de slag met verschillende thema’s die jouw mate van ontspanning beïnvloeden. Tijdens de workshop reflecteer je op jouw manieren van ontspannen en doen we ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

P.

Positieve mindset

Denken in mogelijkheden in plaats van in problemen. Hoe blijf je waakzaam en positief naar jezelf en je omgeving toe?

A.

Ademen

Ademen gaat toch vanzelf? Jazeker. Gelukkig kun je het ook een beetje sturen: een rustige ademhaling betekent rust in je hoofd en in je lijf.  

U.

Uitrusten

…Doe je grotendeels in je slaap. Over de gouden regels in je slaapkamer en het belang van die 7 – 9 uren slaap per nacht. 

Z.

Zorgen over stress

Stress is goed. Ja echt! Zo lang het je daadkracht en controle geeft. Het wordt een ander verhaal als de stress jou de baas wordt. Over de in- en ontspanningsmodus van je lichaam. Voel de ontspanning van een simpele oefening.

E.

Echte pauze

Tussendoor even gamen, tv kijken of je social media op je telefoon checken. Voorbeelden van pauzes die je níet helpen ontspannen. Regelmatig en voldoende pauze houden brengen je focus en energie voor de hele dag. 

!

 

Hoe breng je meer ontspanning gedurende je werkdag in, als je tegelijk je taken en afspraken ook moet nakomen?

Door goed voor jezelf te zorgen. Je bewust te zijn van je eigen energie en in contact te blijven met je lichaam.

Wacht niet langer op betere tijden!

thuiswerken is al onderdeel van het nieuwe normaal. zorg goed voor jezelf en leer gezonde (thuiswerk) gewoontes aan.

Resultaten

Kennis: over de in- en ontspanningsmodus van je lichaam

Kennis: jouw eigen sterke en verbeterpunten omtrent ontspanning in kaart

Ervaring: wat een kalme ademhaling teweeg brengt

Ervaring: wat mentale en fysieke ontspanning teweeg brengt

Inspiratie: om met jouw eigen gezondheid aan de slag te gaan

Gevoel: energie en ontspanning nadien!

Ik heb de workshop B.R.A.V.O. gevolgd bij Tiny. Dat was voor mij een interessante en leerzame ervaring. Op een leuke en educatieve manier leer je hoe je eigen leefstijl in elkaar zit en waar je aan kan werken. Daarnaast maakt Tiny het ook heel persoonlijk, vooral voor haarzelf. Ze durft haar eigen verhaal te vertellen in een groep vol onbekenden. Ik vind dat erg gedurfd dat ze zich zo kwetsbaar opstelt. Dat maakte de workshop voor mij interessanter en ook leuker.

– Daniëlle, 51 jaar, managementassistente, oktober 2020

Wil jij de vitaliteit van jouw medewerkers verhogen?!

Start met benadrukken van het belang van pauze. Bied je medewerkers gelegenheid om goed voor zichzelf te zorgen gedurende de (thuis)werkdag.
Meld jouw medewerkers hieronder aan voor de training PAUZE.