Waarom Holistisch?

Jij bent als mens meer dan alleen een lichaam. Je bestaat uit een lichaam, een geest én een ziel. Dat is de complete mens. De mens zelf is weer onderdeel van een omgeving en van een groter systeem.

Als holistisch coach concentreer ik mij dus niet alleen op de specifieke klacht (overgewicht, stress), maar op het grotere geheel. Als je daarbinnen kleine stappen neemt dan kun je tot grote resultaten komen.

“Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende delen” (Dikke van Dale). Holos= Grieks voor ‘het geheel’

Holistisch coachen

Jouw eigen leefstijl onderzoeken wij samen door naar het geheel te kijken. Lichaam en geest opereren dus niet gescheiden van elkaar. Gezondheid speelt daarom door op verschillende niveaus. Te weten op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Deze onderdelen samen bieden het geheel aan ondersteuning van jouw gezondheid.

Een voorbeeld

Problemen of ongemak hangen vanuit mijn holistische visie altijd samen met andere zaken. Als je bijvoorbeeld te maken hebt met veel drukte en stress dan ervaar je dat mogelijk het meeste mentaal: je hebt een vol en druk hoofd. Je merkt dat je je moeilijk kunt concentreren en je hebt last van piekeren. Energetisch voel je je futloos en veel moe, of juist sterk opgejaagd. Emoties als angst, boosheid of verdriet tonen zich te pas en te onpas. Fysiek kun je een hoge bloeddruk hebben en kortademig zijn. Spiritueel gezien geeft jouw lichaam signalen af dat je rustiger aan moet doen en dat je toe mag werken naar meer (innerlijke) rust. Onderzoek jouw eigen vraagstelling maar eens op deze vijf onderdelen. Welk onderdeel vraagt de meeste aandacht voor jou?

Coaching dus

Onze gesprekken zullen gaan over de drukte die je ervaart, waar deze vandaan komt en hoe je vervolgens lekkerder in je vel kunt zitten door zowel fysiek als mentaal meer te ontspannen. Een gezond en gevarieerd eetpatroon en voldoende beweging zullen je daarnaast goed ondersteunen. We onderzoeken alle genoemde niveaus en ontdekken welke kleine stappen jou met liefdevolle aandacht naar jouw eigen gezonde leefstijl zullen brengen.

Direct aan de slag? Vul je gegevens hieronder in: